Soep

cropped-e1.jpg

Een verwarmende herfstige soep, met wortelen; pastinaak, topinamboer (aardpeer) en wortels. Voor minstens vier mensen.

Ingrediënten.

250 gram gekookte kikkererwten
6 a 7 wortels
1 flinke pastinaak
5 a 6 topinamboers
2 a 3 tenen knoflook
bonenkruid, paprikapoeder, zout, cayenne peper, kurkuma, koriander
sap van 1 sinaasappel
een stuk verse gember
een flinke scheut kokosmelk

Schil de wortels, pastinaak en topinamboer. Snij eenderde van de pastinaak en 1 topinamboer in dunne ringen. Om deze in de oven tot chips te bakken.
Meng de helft van de kikkererwten in een kom met wat olie, kruid deze met paprikapoeder, wat zout en bonenkruid, rooster ze in de oven tot ze knapperig zijn.

Voor de soep.
Fruit de knoflook in wat kokosolie, dan mogen de groenten en geraspte gember erbij, voeg water toe, tot alles net onderwater staat. De kruiden erbij. Laten preutelen tot je er met een vork doorheen kan prikken. Met de staafmixer de soep pureren tot een smeuïge geheel, de kokosmelk en de kikkererwten toevoegen.

Klaar voor de soep.
Voor het opdienen het sinaasappelsap toevoegen, en te garneren met de geroosterd kikkererwten en pastinaakchips.

SAMSUNG

Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s